СВЯТО ПЕРШОКУРСНИКА

12 жовтня о 20.00 у нічному клубі “Тортуга” (вул. Пулюя, 29) відбудеться вечірка, присвячена презентації цьогорічних першокурсників. Організатори свята: Руслан Пірус – голова профбюро студентів та Тарас Косцьов’ят – голова студентського уряду філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Традиція проводити зустрічі на кшталт цієї зародилася приблизно п’ять років тому. У програмі першої презентації були переважно невеличкі сценки, пантоміми. Захід позитивно сприйняли як викладачі, так і студенти. З того часу дві гілки студентської влади об’єдналися і розгорнули доволі бурхливу громадську діяльність. Вдалося влаштувати кілька благодійних акцій, тематичних заходів та запальних дискотек.

Цього року було вирішено провести так звану “Першокурсник-PARTY”. Команди першокурсників, до складу яких входитимуть 5-7 учасників, за спеціально відведений їм проміжок часу мають показати усе, на що спроможні. Обмежень не існує! Можлива будь-яка тематика сценічних виступів, але все ж діє жорстка модерація та цензура. По закінченню представлення, кожна команда розігруватиме два конкурси, спрямовані на залучення публіки, особливо викладачів.
Свято відбуватиметься, перш за все, для самих учасників. Профбюро студентів та студентський уряд факультету прагнуть допомогти першокурсникам познайомитися між собою, а також розкрити у повній мірі свої таланти. Та найголовніший обов’язок на цій вечірці – відпочивати, танцювати і веселитися. Бо ж студентське життя складається не лише з навчання, безсонних ночей і клопіткої роботи. Роки перебування в університеті – це досить довгий період часу, відрізок іншої, багатогранної життєвої стежки.

Ольга УСАТЮК

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ РОЗДУМІВ І ДІЙ

14-15 жовтня відбудеться наукова конференція, присвячена ювілею Полотнюка Яреми Євгеновича (75 років з дня народженя) – “Орієнталістика в Україні: традиції та актуальні проблеми”:

  • теоретичні проблеми дослідження східних мов;
  • теоретичні проблеми  дослідження східних літератур;
  • методика викладання сходознавчих дисциплін;
  • культурні зв.язки України та  країн Сходу.

Щодо дня першокурсника. 12 жовтня о 15:30 в актовому залі для першокурсників будуть виступати всі колективи.