Цьогорічна осінь у Львові вражає своєю непередбачуваністю і невблаганністю дощів. Мокрі асфальти, сирість і холод застали нас зненацька. А Львів тепер нагадує не етнічно французький Париж, а постійно мокрий Туманний Альбіон.

32584154_Coffee_by_uswcm_resizeЯкраз у цей час можна спостерігати за осіннім карнавалом, коли перехожі несуть у руках такий красивий і вагомий аксесуар, як її Величність Парасольку.

І саме зараз, за такої погоди, студентам, учням, туристам, львів’янам необхідно десь зігрітись. Відомо, що Львів є колискою культури, і не лише Західної України, але й всієї нашої Батьківщини, а такий аспект, як номінація на «Культурну столицю Європи», додає ще більшої величності нашому Лембергу і сподівань виграти цей титул найближчим часом. Нам є чим пишатися: проведення фестивалів, концертів, поетичних заходів,кінофорумів, фешн-показів, різноманітністю кнайп, врешті, кавою!Адже ніяка Бразилія, а тим більше інша країна не може зрівнятися з технологією виготовлення нашої львівської кави. В ній наче захована якась таємниця, що вражає своєю розмаїтістю,вабить ароматом і смаком.

Отже, поговорімо сьогодні про каву та місці її життя та діяльності – кав’ярню.

Відомо, що вживання кави людиною почалося ще в глибоку давнину.

Існує версія, що кавові зерна були завезені з Африки в Аравію приблизно у 850 році, де ефіопський пастух Калді помітив, що кози, наївшись червоних зернят, стають неймовірно енергійними, теж спробував ці диво-ягоди. Вперше ж кавові зерна були зварені в 1000 році н.е.

Цікавим є те, що з початку другого тисячоліття кава стала найпопулярнішим напоєм у світі.

Є ще декілька фактів, які не можуть оминути вашої уваги:

  • · Першу каву в Європі продавали в аптеках, як ліки.
  • · Чоловіки п’ють кави на 20% більше, ніж жінки.
  • · Капучино отримало свою назву через пінку, яка нагадує капюшон монаха ордену капуцинів.
  • · 37% людей п’ють каву без цукру.
  • · Щоденно у світі випивають 500 білліонів горняток кави.
  • · 200-грамова склянка містить приблизно 150 грамів кофеїну.
  •   В Аравії, якщо чоловік відмовився готувати каву для своєї дружини, на законних підставах це могло стати причиною розлучення.

Якщо ж говорити про самі місця, де можна насолодитися цим прекрасним напоєм, то у Львові їх безліч! Осередком кав’ярень є центр міста. Там немов зосереджена гігантська кавова хмара, яка постійно нависає над нашим містом, вітром розсіюється по закутках, вуличках і провулках. Кав’ярні ваблять своїми пахощами та спокушають терпко – гірким, солодкаво – приторним смаком. Інтер’єрний стиль відрізняється індивідуальністю дизайнерів, що допомагає людям з різними забаганками вибрати саме те місце, в якому вони будуть почуватися максимально комфортно. Втім є untitledбагато кав’ярень, де пропонують відвідувачам перебування як в тихій атмосфері, так і в гамірному товаристві. Дуже часто відбуваються різноманітні презентації, виступи і авторські зустрічі в таких кнайпах, як «Дзига», «Кабінет», «Лівий берег», «Дім легенд». Тут можна насолодитися приємною музикою, зручними умовами перебування і ввічливістю офіціантів. У всім відомому «Золотому дукаті» ви можете романтично провести час з коханою людиною чи випити з друзями по філіжанці гарячої чоколяди. Тут ви можете зустрітися з привидом і потрапити в старовинний Львів.

Вам потрібно лише вибрати місце, де б ви хотіли провести свій вільний час – приємно і незабутньо.

Але якщо виникла така проблема, як нестача коштів, а ви хочете посмакувати вічно популярним напоєм – будьте оптимістом, підтримайте національного виробника, купіть «Галку»! Адже не ціна чи марка є головними, основним є з любов’ю приготований напій дя рідних та друзів. Крім того можна додати такі компоненти як коньяк, лікер, корицю, молоко, вершки, лимон, какао,…, які збагатять ваш напій неповторним смаком.

Тож нехай кава завжди додає вам бадьорості, оптимізму і хорошого настрою!

Смачного!

Соломія КОВАЛІВ