або як весело провести час у компанії

Студентські роки – це час, коли ми знаходимо нових друзів і проводимо з ними багато часу. Ми спілкуємося, ділимося цікавими історіями, розповідаємо про свої інтереси. Проте, можна зауважити, як через деякий час звичайні розмови за горнятком чаю стають нецікавими. Тоді виникає питання, як можна зробити вечір цікавішим? Звичайно, можна подивитися фільм чи послухати музику, але для цього не потрібна компанія. Тому варто звертатися до більш активних розваг, про які ми часто забуваємо.

have_a_good_time (4)Популярною зараз серед студентства є гра “МАФІЯ”, яка, на перший погляд, здається незрозумілою і заплутаною. Насправді, це одна з найцікавіших ігор, що розвиває увагу та логіку.
Описати гру можна коротко: всі гравці (оптимальна їх кількість – близько 10 осіб) поділяються на мафію і чесних мешканців, які мають викрити її. Головна інтрига є в кінці гри, оскільки виграє той, хто виживе. Суть гри полягає в тому, що “вночі”, коли чесні мешканці “сплять”, мафія вибирає свою жертву. Коли “настає день”, гравці виносять свій вирок і хтось відправляється у в’язницю. Закінчується гра тим, що місто опиняється або в руках мафії, або чесних мешканців.

have_a_good_time (1)Компанія, якій подобається активний відпочинок, повинна спробувати зіграти у “ТВІСТЕР”.
Для гри необхідно мати хороший настрій, веселу компанію і рівну поверхню. Якщо надворі сонячно, – не засиджуйтеся в кімнаті, а беріть макет із кольоровими кружельцями і починайте гру на свіжому повітрі. До гри має бути залучено не менше трьох гравців. Починають із того, що обирають ведучого, завданням якого є крутити рулетку, пояснити гравцеві, яке положення йому потрібно прийняти і слідкувати, щоб не порушували правила гри. Вибуває учасник із гри в тому випадку, якщо він торкається землі ліктем, коліном або ж падає. Переможцем є той, хто залишився. Тож завданням гравців є закріпитися на своїй позиції і втриматися до кінця гри.

have_a_good_time (5)Якщо ж вам до вподоби жестикулювати, тоді вам обов’язково імпонуватиме гра “КРОКОДИЛ”. Вона також відома під назвою “Асоціації”.
Гравці діляться на дві команди. Одна з команд загадує слово і повідомляє його одному з гравців команди суперників. Він, своєю чергою, повинен зобразити загадане йому явище чи предмет своїй команді за допомогою жестів, не використовуючи звуків. Команда може давати гравцеві питання, на яке він киває головою “так” або “ні”, але не більше. Після того, як слово буде відгадають, команди міняються ролями. Також гравців можна обмежувати в часі, а команді, яка не відгадає слово, загадують бажання. Кожен, хто хоча б раз зіграв у “Крокодил”, не залишиться байдужим до неї.

have_a_good_time (3)Якщо всі члени товариства знайомі впрдовж короткого проміжку часу, то дізнатися більше одому про одного допоможе гра “Я НІКОЛИ НЕ…”
Гравцям роздають певну кількість фішок. Перший гравець каже: “Я ніколи не…”, і розповідає те, що він ніколи не робив. Усі інші гравці, які вже робили те, що перший гравець не робив, дають йому по одній фішці. Перемагає той, у кого їх буде найбільша кількість.

have_a_good_time (2)Популярною зараз є телевізійна гра “ХТО ЗВЕРХУ?”, а її аналоги поширені серед великих компаній, яким подобається хоча б один з раундів гри.
Для гри необхідно дві команди: чоловіча та жіноча. В першому раунді потрібно зрозуміти, до якої з двох фотографій стосується опис, поданий командою суперників. Другий раунд є одним із найвеселіших. Учасникам на груди й на спину прикріплюють аркуші з буквами. Ведучий запитує конкурсантів, а вони, своєю чергою, відповідь на питання складають із букв на прикріплених аркушах. На третьому етапі команді треба відгадати назву музичної композиції, яку учасник показує своїй команді за методою гри “Крокодил”, а четвертому – картину, яку конкурсант не бачить. За-дання п’ятого раунду полягає в тому, що на запитання команди-суперника потрібно дати відповідь “чоловік” або “жінка”. Перемога за тією командою, в якої найбільша кількість балів.

Проводьмо час з друзями так, щоб було якомога більше цікавих моментів, незабутніх вражень. Ці ігри допоможуть вам урізноманітнити ваше спілкування та дізнатися більше одне про одного. Крім того, вони розвивають увагу, спритність, логіку, формують цікаві дискусії, в ході яких кожен вчиться висловлювати свою думку.
Будьмо активними.

Тетяна Небесна